Gitara elektryczna Ibanez RG370DX BK

VN:F [1.9.14_1148]
Brzmienie
Jakość wykonania
Wygląd
Komfort grania
Cena do jakości
Rating: 7.7/10 (82 votes cast)

Dane Techniczne

gryf: 3-częściowy Wizard II (klon) H-S-H;

– przetworniki: INF4 (mostek), INFS3 (środek), INF3 (gryf)

– mostek: Edge III Tremolo

– progi: Jumbo podstrunnica: palisander


Ibanez RG370DX BK, 7.7 out of 10 based on 82 ratings

Zapisz się do newslettera

* indicates required Email * Imię Nazwisko
Ibanez RG370DX BK
Miniaturka gitary, wzmacniacza gitarowego lub efektu to obrazek PNG z przezroczystym tłem, maksymalne rozmiary 150px x 70px
Skopiuj kod BBcode i wklej do stopki forum:
Skopiuj kod HTML i wklej na stronę:

Gitara elektryczna Ibanez RG370DX BK opinie

  1. gepstone

    Kupiłem dziś, podłączyłem pod Digitech rp255 i taki stary mały piecyk Laney, który ledwo dyszy… i brzmiało pięknie w porównania do 2 poprzednich gitar… Czekam tylko aż wrócę do domu i odpalę na marshku :)
    Ja trafiłem świetny egzemplarz, polecam.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Mam to wiosło już ok. 7 lat. Niegdyś było moim głównym wiosłem, obecnie jest backupem dla RG2550Z. Po tym, dość długim, czasie użytkowania mogę stwierdzić kilka faktów:
    + komfort gry, ale po dokładnej regulacji (krzywizna gryfu, szlif progów);
    + jak na tę półkę całkiem przyzwoite przetworniki;
    + jak na tę półkę dość dobre brzmienie „z deski”;
    – zgadzam się z kolegą który pisał o sprężynach, z miejsca polecam wymianę;
    – stabilność mostu, w tej cenie ciężko o coś lepszego, chociaż po regulacji i wymianie sprężyn jest „w miarę”.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  3. Czastkers

    Mam tą gitarę z drugiej ręki. Jeśli się o nią zadba (regulacje, czyszczenie) jest bez zarzutu. Mostek jest dobry ale lepiej dokupić wajchę na gwint niż bawić się z fabryczną wkładaną. W przypadku rozstrajania się gitary zalecam dołożenie sprężyn i usztywnienie mostka. Co do brzmienia na amp 6 line spider III świetnie się sprawdza. Jeśli chodzi o wygodę gry ma bardzo dobre wyścigowe progi a akcja strun stoi nisko (zależy od regulacji). Gitara zmieniła podejście mojego kolegi do marki tych gitar. Wielki plus.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +3 (from 5 votes)
  4. invalid

    Bardzo miękki gryf, można się pościgać, brzmienie „uniwersalne” czyli wszystkiego po trochu, gitara bardzo dobrze stroi, niestety mostek nie lubi „silnej” ręki.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  5. Masz Kolego rację. Ogólnie jak na ten przedział cenowy to nie można się doczepić do tej gitary. Uniwersalne wiosło dla rockowych rzeźników.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +3 (from 3 votes)
  6. FuckurFear

    „Recenzja”: zalety: + baaardzo wygodny, „wyścigowy” gryf + świetne brzmienie do wszelkich odmian metalu (od heavy do black czy brutal death), rocka i blues + clean nie najgorszy, ale to na przesterze to wiosło rządzi :P + mostek długo trzyma strój jak na ten przedział cenowy (wajchą można też się pobawić bez natychmiastowego rozstrajania) wady: – początkującym okiełznanie mostka może zając trochę czasu – farba schodzi z mostka (ale to chyba normalne) – fabryczne sprężyny mogłyby być lepszej jakości

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +10 (from 10 votes)

Jaka jest Twoja opinia o Ibanez RG370DX BK?

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.



Zapisz się do newslettera

* indicates required Email * Imię Nazwisko