Gitara elektryczna Vintage VS6

VN:F [1.9.14_1148]
Brzmienie
Jakość wykonania
Wygląd
Komfort grania
Cena do jakości
Rating: 7.3/10 (127 votes cast)
Vintage VS6, 7.3 out of 10 based on 127 ratings

Zapisz się do newslettera

* indicates required Email * Imię Nazwisko
Vintage VS6
Miniaturka gitary, wzmacniacza gitarowego lub efektu to obrazek PNG z przezroczystym tłem, maksymalne rozmiary 150px x 70px
Skopiuj kod BBcode i wklej do stopki forum:
Skopiuj kod HTML i wklej na stronę:

Gitara elektryczna Vintage VS6 opinie

  1. Z firmą Vintage mam do czynienia już od dłuższego czasu i szczerze tę firmę polecam. Osobiście gram na Vintage V6 z klonową podstrunnicą i korciło mnie, żeby wypróbować sg. Pierwsza wątpliwość dotycząca niewygodnego i grubego gryfu od razu została rozwiana. Bardzo wygodny i szczupły gryf dobrze leży w ręce. Brzmi ciemno, ma szybki atak i jest podatna na artykulację. Klucze genialne. Przetwornik przy gryfie wg mnie troszkę ma małą paletę brzmień, mógłby bardziej podkreślić mahoniowe body, jednak przy mostku-bajka. Naprawdę mnie to zaskoczyło. Wyraźny bridge bez zbędnych wysokich piskliwych tonów. Osobiście nie przywiązuję wagi do wykończenia (lakier może być zdarty do dechy) i w tym wypadku jest to wykończenie na wysokim poziomie. Świetna gitara!

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  2. Bardzo dobra gitarka jak za ta cene. zdecydowanie lepsza od Epiphone. bardzo dobrze trzyma struj. Wyśmienita kopia Gibsona SG.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  3. irontroop

    Wspaniała i piękna gitara. Czysty dżwięk, nic się nie psuje. Zdecydowanie lepsza od Epiphone ( miałem okazje pograć). POLECAM!!!

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  4. ksantyp

    Vintage konkurencja dla g400 Epi.
    Gitarka bardzo ładna, przypomina Gibsona Special Faded tylko na błysk. Oczywiście nie jest tak starannie wykonana.
    I główka jakby bardziej gibsonowa niż u Epi.
    Grala bardzo mrocznie i grubo, nisko byla nastrojona…
    [size=85]I tu mam mała kwestie do Dala.
    Pytałeś o paczki z dobrym dołem. Jeśli to combo H&K gra jak gra to myślę ze paczka gra jeszcze lepiej. A powiem ci ze ładniejszego dołu to ja już dawno nie słyszałem, a jak wiesz jestem od jakiegoś czasu w miarę w temacie piecy. Wypróbuj H&K…[/size]
    Dobra wracam do wiosła.
    Lekko gorzej wykonana niż Epi w sensie progów i gryfu, jakis taki nie wykończony ten gryfik. Taka jakby bardziej surowa jest, ale to moe po prostu tak jak sugeruje nazwa Vintage… trochę jest tak kosmetycznie Vintage.
    Na filmikach mówię ze jednak Epi mi sie bardziej podoba…ale tak naprawdę to nie wiem.
    Jedno jest pewne…coś sie zmieniło w produkcji gitar po 2000 roku…i to na niekorzyść
    http://www.youtube.com/watch?v=ND1E_UeyQ5M
    W sumie to podobne te wiosła i oba całkiem niezłe

    http://www.youtube.com/watch?v=BWx8StMENog

    Specyfikacja techniczna:
    Korpus: Mahoń
    Gryf: Mahoń (wklejany)
    Podstrunnica: Palisander
    Skala: 24.75″/628mm
    Progi: 22
    Markery: Trapezy / Masa Perłowa
    Klucze: Wilkinson deluxe WJ44
    Mostek: Tune-O-Matic
    Przetworniki: Wilkinson MWVC Double Coil x2
    Potencjometry: 2x Volume, 2x Tone, Trójpozycyjny Przełącznik

    Tym razem czarna wersja, wiosło jednak jest fajniejsze niż nowe Epiphpny z Chin, ale o to akurat nie trudno LOL

    http://www.youtube.com/watch?v=6MJG6Q2xZTQ

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  5. Rowerciu

    Bardzo porządne wiosło w tej cenie.. Naprawde bardzo wygodna nic nie trzeszczy dobrze trzyma strój no i ten wspaniały wygląd SG :D polecam jak najbardziej :)

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +1 (from 3 votes)
  6. Gitara jest wysmienita jak za ta cene. Bardzo wygodny gryf sprawia ze moza smigac jak tylko sie chce. Gitarka jest na stalym mostku co sprawia ze dobrze trzyma stroj. Mysle ze jest to gitara uniwersalna brzmieniowo i mazana zagrac na niej kazdy styl muzyki kwestia ustawienia. Cechuje sie tym ze ma dosc duzo srodka i gorki.Gitara jest malo awaryjna potencjometry nie trzeszcza wszystkjo dziala jak trzeba. Co do wygladu to chyba nie mozna sie przyczepic. Ta gitarka jest wysmienita mysle ze kazdy znajdzie w niej cos dla siebie.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +2 (from 2 votes)

Jaka jest Twoja opinia o Vintage VS6?

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.



Zapisz się do newslettera

* indicates required Email * Imię Nazwisko