Gitara klasyczna Yamaha C-40

VN:F [1.9.14_1148]
Brzmienie
Jakość wykonania
Wygląd
Komfort grania
Cena do jakości
Rating: 8.1/10 (153 votes cast)

Yamaha C-40 bardzo popularna gitara zarówno wśród początkujących jak i bardziej zaawansowanych muzyków. Instrument jest bardzo wygodny i dobrze brzmi. Nie bez powodu nauczyciele gry często polecają tę gitarę. Ścisłą kontrola jakości, z której słynie firma Yamaha sprawia, że wykończenie instrumentu jest na wysokim poziomie.

http://muzyczny.pl/113041_Yamaha-C-40-gitara-klasyczna.html

Yamaha C-40, 8.1 out of 10 based on 153 ratings

Zapisz się do newslettera

* indicates required Email * Imię Nazwisko
Yamaha C-40
Miniaturka gitary, wzmacniacza gitarowego lub efektu to obrazek PNG z przezroczystym tłem, maksymalne rozmiary 150px x 70px
Skopiuj kod BBcode i wklej do stopki forum:
Skopiuj kod HTML i wklej na stronę:

Gitara klasyczna Yamaha C-40 opinie

  1. Gitara jest super jak na tą cenę. Kupiłem w Guitar Center ponad rok temu i nie zmieniłbym na żadną inną. :D

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +1 (from 3 votes)
  2. Gitara bardzo dobra… Gram na niej od początku i teraz z bólem serca ją sprzedaje ;( Dla początkującego gitarzysty te 450 zł to bardzo mało jak na taką zajefajną gitarę ;p

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +1 (from 3 votes)
  3. Genialny stosunek ceny do jakości. O ile można znaleźć nieco droższe gitary z być może ciekawszym brzmieniem o tyle wygoda gryfu Yamahy jest bezkonkurencyjna. Dużo droższe instrumenty często nie są w tej kwestii lepsze. Jest to ważne dla początkujących oraz dla osób grających dla przyjemności od czasu do czasu. Gitary z litym topem na pierwszy rzut oka grają efektowniej i głośniej także szybkie porównanie w sklepie może być dla Yamahy krzywdzące. Polecam sprawdzenie na spokojnie. Co ciekawe wieloletnie Yamahy wyglądają świetnie. Mają doskonałą podstrunnicę co wychodzi po latach. Trwalszą niż teoretycznie lepsze Admiry czy Alvaro pomimo ich hiszpańskiego pochodzenia.
    Jeżeli nie jesteś zdecydowany jaką gitarę kupić na start bierz śmiało C40.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +4 (from 4 votes)
  4. Świetna gitara! Gram na niej w szkole muzycznej i ja ani mój nauczyciel nie narzekamy. Prawda nie można jej porównywać z gitarami o cenie 10 000 zł, lecz naprawdę warta uwagi. Bardzo miękka. Okropnie długo trzyma strój. Struny nisko przy gryfie. Polecam każdemu bez wyjątku.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +3 (from 5 votes)
  5. Gitara jest świetna.Brzmienie jest doskonałe.Świetnie nadaje sie dla poczatkujacych.Cena nie jest tania ale nie jest tez droga jak na takie cudo.Gitara nie najlepsza ale i tak ma wysoki ranking. Polecam

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +3 (from 7 votes)
    • nie najlepsza,czy doskonała????come on

      VA:F [1.9.14_1148]
      Rating: +2 (from 6 votes)
  6. Gitara jest świetna. Mam taką w domu i w zasadzie na niej zaczynałam. Jest naprawdę znakomita dla osób, które właśnie zaczynają. Jak dla mnie bardzo wygodna. Wykonaniem bardzo przewyższa model C-30M. Posiadam również taką w domu. C-40 jest dużo bardziej dopracowana. W zasadzie nie zauważyłam w niej niedociągnięć. Brzmienie nie pozostawia nic do życzenia. Brzmi idealnie, bardzo łatwo się stroi i nie rozstraja szybko nawet przy nowych strunach, to bardzo przydatne. Co do wyglądu, to rozeta i wygląd ogólny są dobre. Rozeta nie ma bardzo rzucającego się w oczy wzoru i świetnie komponuje się z wyglądem ogólnym gitary. Cena w porównaniu do jakości wykonania nie jest zawyżona. Gitarę bardzo gorąco polecam!

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +14 (from 20 votes)

Jaka jest Twoja opinia o Yamaha C-40?

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.



Zapisz się do newslettera

* indicates required Email * Imię Nazwisko