Gitara elektryczna Sounder Stratocaster S-S-S

VN:F [1.9.14_1148]
Brzmienie
Jakość wykonania
Wygląd
Komfort grania
Cena do jakości
Rating: 6.1/10 (166 votes cast)
Sounder Stratocaster S-S-S, 6.0 out of 10 based on 166 ratings

Zapisz się do newslettera

* indicates required Email * Imię Nazwisko
Sounder Stratocaster S-S-S
Miniaturka gitary, wzmacniacza gitarowego lub efektu to obrazek PNG z przezroczystym tłem, maksymalne rozmiary 150px x 70px
Skopiuj kod BBcode i wklej do stopki forum:
Skopiuj kod HTML i wklej na stronę:

Gitara elektryczna Sounder Stratocaster S-S-S opinie

  1. Experience

    Posiadam tę gitarę i osobiście jestem z niej zadowolony. Nie będę hejtował, że ta gitara to cudo i brzmi jak oryginalny Fender Stratocaster. Napiszę prawdę.

    PLUSY:

    1.Wygląd
    2.Cena
    3.Całkiem niezłe brzmienie
    4.To naprawdę jest gitara
    5.Da się na tym grać

    MINUSY:

    1.Często krzywy gryf
    2.Trochę brzęczy

    Jestem z niej zadowolony, ponieważ: gitara elektryczna to moje największe marzenie! Wcześniej miałem gitarę klasyczną, ale nie cierpię gitar klasycznych. W końcu kupiłem na początek moje marzenie. Na klasycznej, zanim kupiłem Soundera, grałem rok.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  2. Co wy do niej macie. Gitara to gitara, a że brzęczy to wina strun.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  3. Gitara do powieszenia na ścianie.
    Polecam Washburna WR150 kupilem bo za 400 zł wymieniłem przystawki na Seymour Duncan SH4 nakleiłem na główkę naklejkę ibanez i gram nią koncerty.
    Pozdrawiam

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. UWAGA! Te posty poniżej to jak na mój gust pisane przez kogoś, kto chce ten syf komuś wcisnąć. Na tym nie da się grać. Palce można sobie pourywać. Krzywy gryf, beznadziejne brzmienie, klucze nie trzymają stroju, tremolo się po jakimś czasie psuje i nie wraca do pierwotnej pozycji. Żeby tego było mało to waży z kilogram. Jest zrobiona ze sklejki. Nie jest warta nawet 50 zł. To byłoby najgorzej wydane 50 zł waszego życia. Każdy kto się wypowiada na ten temat inaczej pokazuje tylko, jak bardzo się na sprzęcie gitarowym nie zna. Mówienie, że Sounder jest dobry jest jak mówienie, że Gibsony teraz produkowane są super, bo to Gibsony, a prawda jest taka, że kupowanie Gibsona wyprodukowanego w Chinach czy innej szybkiej linii produkcyjne jest marnowaniem pieniędzy, bo płaci się tam za markę, a nie za dobre wykonanie (oczywiście gitary produkowane z 10 lat temu i wcześniej są świetne, ale te nowe to byle co). Nie wprowadzajcie ludzi w błąd. Argument, że gitara jest słaba, ale tania, więc jak komuś się nie spodoba to za dużo nie straci jest bezsensowna, ponieważ jak ma się komuś spodobać jazda w Formule F1, jak dają mu trabanta?

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +2 (from 6 votes)
  5. TheXArczi

    Kupiłem tę gitarę ponad pół roku temu, będąc kompletnym laikiem. Gitary nie polecam, ponieważ do nauki jest „w miarę” okej. Ale jeśli chodzi o poważniejsze granie, to się do niczego nie nadaje.

    – Wysoka akcja strun: uniemożliwia wygodną grę i jak to mówią „prędzej połamiesz sobie palce, niż coś na tym zagrasz”, obniżenie strun wywołuje koszmarne brzęczenie, które jest kastracją naszych uszu, że o uszach słuchaczy nie wspomnę.
    – Lipne klucze: kiepsko trzymają strój, w dodatku kiedyś postanowiłem się porwać i kupiłem grubszy komplet od ghs „0.10-0.60″ dla klucza 5 i 6 to było za wiele. Bez wymiany się nie obeszło.
    – Beznadziejny mostek: ceny porządnego tremolo wahają się od 500 zł do 1000 zł, tak więc czego możemy się spodziewać w „gitarze” za ok 250 zł?
    – Lipne przetworniki: przetworniki brzmią słabo, użycie overdrive na wzmacniaczu powoduje, że gitara „buczy”. Co prawda da się to „wyregulować”, ale wymaga zabawy z kilkoma „pokrętłami” zarówno na wzmacniaczu, jak i na gitarze.
    – Beznadziejny gryf: tutaj opinie mogą być różne. Gitara idzie prosto z taśmy, tak więc każdemu mogą się trafić różne „egzemplarze”. Niestety kupowanie tej gitary to gra z losem w rosyjską ruletkę. Jednemu może się trafić gitara dostateczna, a drugiemu taka, że nawet gdy podniesie struny najwyżej jak się da (co oczywiście już ją dyskwalifikuje, ponieważ zniechęca do dalszej nauki) nie będzie w stanie wydobyć czystego dźwięku. Wszystko to spowodowane niskim budżetem, a co za tym idzie niską jakością wykonania.

    – Jedynym plusem jest wygląd. Gitara ma sporą paletę kolorów, więc po starciu loga producenta, można ją spokojnie powiesić na ścianie. Oczywiście tutaj panowie od Soundera też musieli coś spieprzyć. Gdyż Stratocaster od Fendera ma 21 progów. A nie tak jak tutaj widzimy… 22 -_-

    Na zakończenie.
    Gitarę odradzam. Słabe wykonanie gryfu (który jest gruby i źle wyprofilowany) zniechęca do dalszej nauki, do przetworników się nie przyczepiam, ponieważ w trakcie nauki nie mają one większego znaczenia. Signsy, Adelity, Cisiony itp. radze omijać szerokim łukiem, a zamiast tego kupić coś.. co faktycznie się nadaje, na początek. Oczywiście nie zacznę tutaj pisać, żeby ktoś dozbierał jeszcze z pół tysiąca i kupił coś porządnego… Ja bardziej wychodzę z założenia, że jeśli masz pieniądze na tę gitarę, to masz również na inne. Odwiedź jakieś strony internetowe, na których są dostępne gitary używane, rozejrzyj się, a następnie znajdź taką, która ci się podoba i która jest w zasięgu twojego budżetu. Jeśli już takową znajdziesz, nie kupuj od razu. Najpierw sprawdź opinie o niej i dowiedz się, czy faktycznie nadaje się do nauki (kupowanie kota w worku nie jest najlepszym pomysłem, lepiej dowiedzieć się czegoś więcej). Jeżeli spełnia ona oczekiwania innych, to twoje też może, tylko pamiętaj że na początek najważniejsze jest wykonanie gryfu oraz akcja strun, a nie jakość przetworników. Najważniejsze czego powinieneś się trzymać to to, aby nie kupować „produktów gitaro podobnych” bo można się na tym przejechać. Tak jak ja niestety…

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  6. Grałem na tym czymś

    OMIJAĆ, ZNISZCZYĆ, a już napewno NIE KUPOWAĆ. Ktoś big beat o skajgeju napisał „brzmi prawie jak metallica” to chyba żart był (widać nawet po ortografii), a co do gitar SKYWAY, VISION, SOUNDER, ADELITA i innych tego typu dziwactwach, to nie polecam tego z prostego powodu: to nie jest gitara. Nie można jej nazwać nawet złą gitarą. Zła gitara ma chociaż jeden plus. Tu NIE MA ŻADNEGO. Dlaczego? Korpus-sklejka (a nie jak w opisie drewno jakieś), gryf szybko przechodzi w chiquitę (banan), przystawki szumią i brzmią, jak bzyk komara. Nie opłaca się nawet ich wymieniać. Szkoda kasy w to ładować. Mostek szybko rdzewieje. Klucze ledwo strój trzymają. Po tej cenie 250/300 zł kupimy już używanego washburna wi14 i to jest dobra gitara na początek, a po wymianie przystawek będzie instrumentem konkurencyjnym z droższymi modelami gitar, np. jackson dinky, ibanez rg 270 a nawet (a tak) 370, cort x5/6. Tu moja druga rada: lepiej kupić gitarę z słabszymi przystawkami niż z konstrukcją drewno-podobną. Zawsze można elektronikę tanio wymienić na lepszą. Co do soundgeja nie daje on nam żadnej opcji, aby go „poprawić”. Nie jest dobry na początek bo zniechęci ani tym bardziej na dłuższą przygodę z graniem. ODRADZAM całym serduchem.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +3 (from 5 votes)
  7. Olusinski

    Jakie hejty jak ktoś z was na tym grał i tego nie docenil to ma dobrą banie bo jak na sprzęt za 200 zło jak ktos wspomnial to strata pieniędzy to pozdro dla tego hejtusa szczerze mogę polecić nawet jak przechodzi się obok hard rock cafe to są one na wystawie obok manekinów i jest to naprawdę dobry sprzęt jak za tą cenę przez dłuższy czas nie trzeba kupować nowego :D tyle ode mnie hejterki nie bał bym się wam powiedzieć tego w twarz ale i tak żaden z was nie wyłonił by się w prawdziywym świecie prawdą jest to że ten hejtus to 13 letni gimbuz z wulkanami na ryju i gitary na oczy nie widział hahahahaha jaka ciota ;d

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: -2 (from 6 votes)
  8. macko9393

    Mam tę „gitare” ponad 3 lata. Brzmi kiepsko, wysoka akcja strun praktycznie nie do obniżenia, nie da się do końca wyregulowac menzury, gruby gryf. Możnaby wyliczać wady, ale szczerze powiem, że jak do nauki za taka cenę jak najbardziej się oplaca, chyba że jesteś w pełni przekonany/a że będziesz napewno na gitarze grać i ci się po miesiącu nie znudzi. Jeśli ma się duszę majsterkowicza można z tej gitary jeszcze coś wyciągnąć, trzeba tylko pokombinować. Ogólnie, jeśli ktoś nie jest w pełni przekonany co do swojego zapału, myślę że kupno tego produktu będzie ok. Choć jeśli masz trochę więcej kasy to lepiej poszukać jakiejś lepszej używki.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +1 (from 3 votes)
  9. Paweł GP

    Gitarę takową posiadałem gdy uczyłem się grać.I OK jako instrument do nauki za tę cenę to kurde może być:), przynajmniej można się pochwalić, że mam elektryka no i podłączyć „to” do piecyka i satysfakcja rośnie:).
    A teraz tak konkretnie o gitarze :

    No cóż rewelacja to to nie jest i tyle:)
    Jednak śmiało można się uczyć na niej grać, ale gdy tylko zdobędziemy już jakieś umiejętności i choć razem zagramy na gitarze choćby nawet i squierze to zrozumiemy, dlaczego ceny gitar Sounder są tak niskie, a już na pewno poczujemy różnicę zarówno pod ręką jak i w głośnikach.

    Jednak drodzy Państwo nie oszukujmy się, że za 200 zł czy 300 nie kupimy nigdzie nowej gitary a na tej, jak i na każdej innej, nauczymy się grać. To jest tak samo jak z jazdą samochodem: przecież „maluchem” też się jeździć nauczymy i będziemy mówić, że to dobry samochód dopóki nie wsiądziemy w inny:).

    Gitara jako „pierwsza”, może być, ładnie lakierowana, trochę gruby gryf, klucze stroją (krótko trzymają – ale stroją), elektronika działa, wykończenie chrom, które ładnie wygląda no i potem możemy powiesić na ścianie jako dekoracja i też robi wrażenie:).

    W ogólnej skali dałbym Sounderkowi 5 na 10.
    Plusy:
    1.Ładnie lakierowany i ta paleta kolorów :)
    2.Gitara stroi i jest bardzo lekka – posiadacze wiedzą dlaczego;)
    3.Elektronika działa
    4.Cena
    5.Dobra do nauki

    Minusy:
    1.Brummmmy zewsząd
    2.Brzęczenie na w miarę niskiej akcji strun
    3.mostek (nie polecam wajchowania:))
    4.niski sustain bez względu na rodzaj strun
    5.miękki lakier poddatny na zadrapania

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +3 (from 7 votes)
  10. Gitara do nauki jest w porządku, ale po roku grania człowiek dowiaduje się jaki zrobił wielki błąd kupując tę giatrę. Rozbierzność brzmienia i barwy jest do kitu! Ale fakt faktem dla kogoś kto CHCIAŁBY spróbować jak najbardziej za cenę 200zł (warto się potargować 0.0), bo nie za fajnie byłoby wydać ok tysiąca złotych na w miarę gitarę, a po miesiącu sprzedać ją za 600zł. Lepiej już być stratnym 200 zł, niż 300.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +1 (from 3 votes)
  11. Ja posiadam te gitarę nie mam do niej pretensji ale struny trochę brzęczą

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: 0 (from 2 votes)
  12. Mam Soundera ponad 4 lata + piecyk tej samej firmy tylko ,że przetworniki S-S-H.Stroiki w porządku (nie obniżają dźwięku)a idealne nastrojenie wytrzyma góra 3 dni przy intensywnym graniu.Gitara szybko się brudzi.Struny troszkę brzęczą przy mocnym szarpaniu ale nie przeszkadza mi to w grze może dlatego ze to moja pierwsza gitara elektryczna.Na innych nie grałem.240zł to dobra cena bo mimo tego lekkiego brzęczenia którego nie słychać w piecu gitara brzmi ślicznie :) w zasadzie to tylko mi szkoda że nie ma 24 progów na solówki.
    moja ocena 7.5/10

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: -3 (from 7 votes)
  13. Gitara jak najbardziej, wręcz wybitnie kiczowata.
    Lecz dałem za nią błahe 100 zł, co było dla mnie wielce wygodne.
    Oj… nie masz kasy – kupuj tą/tę gitarę, lub zbieraj na lepszą i tyle, masz kase, to nawet nie myśl o kupnie właśnie tej, bo to by była jedna z gorszych decyzji twojego życia, może nie do końca, ale nawet dla początkującego człeka należy się coś lepszego ;)
    O ptak, tam za oknem.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +3 (from 9 votes)
  14. Anonymous

    Za 250 zł to można co najwyżej kupić drewno na opał a nie gitarę … Totalny niewypał i proszę nie reklamować i tym samym wprowadzać w błąd gitarowych laików… lepiej dołożyć i kupić coś używanego co będzie o niebo lepsze od tego „czegoś”. Tyle ode mnie.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: -1 (from 15 votes)
  15. albinn

    Gitara na początek ok. Nie warto zaczynać od ibanezów czy yamah bo jeśli ktoś się rozmyśli to kasa przepadła. Tak kupujemy gitarę za 250zł, gramy na niej aż poczujemy, że zaczyna brakować „czegoś więcej”. Za tą cenę sprzętu nie szkoda, można go nawet zajechać, a potem przesiąść się na lepsze wiosła.

    Wykończenie w miarę ok, mostek trzeba zablokować bo po jakimś czasie wiosło się rozstraja, przetworniki ok, jak ktoś zaczyna grać, śmiało kupować.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: 0 (from 14 votes)
  16. Jest to moja pierwsza gitara. Nie jest z najwyższej półki ale za 250zł które dałem za nią jest fantastyczna. Mam piecyk z tej samej firmy. Gra ładnie ale na przesterze burczy. Co do gitarki wygląd i jakość wykonania oraz brzmienia jest stosowna do ceny.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: -1 (from 11 votes)
  17. Posiadam tą gitarę tylko ze względu na niski stan konta. Otóż gitara jest kiepska z różnych powodów. Że by normalnie grać na gitarze musiałem kompletnie zablokować mostek inaczej nawet bez wajch-owania traciła strój. Struny brzęczą po wszelkiej regulacji oraz struny mają bardzo słaby sustain. Owszem ma przełącznik który zmienia pozycje przetworników ale to ma każda gitara i to wcale nie jest żaden atut. Jeśli chodzi o wykonanie i wykończenie to myślę że nie jest tak źle. Klucze są w miarę, nie przeskakują, da się nastroić gitarę, trzyma strój około 3 dni). przetworniki działają całkiem dobrze do nich akurat nie mam zastrzeżeń. Gitarę oceniam na słabe 3 w skali do 10.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +2 (from 12 votes)
  18. Gitara jest nieudana kopia fendera ma slabe wykonczenie, co do brzmienia bez zadnych.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +7 (from 17 votes)
  19. Gitara sOUNDER to sprzęt może nie z najwyższej półki, lecz gra się na nim świetnie wbrew opiniom z innych stron. Gitara posiada przetworniki w układzie S-S-S co sprawia że gitara wydaje cieple bluesowe dźwięki. Atutem tejże gitary jest 5-cio pozycyjny przełącznik który zmienia ustawienia przetworników. Mostek tremolo wraz z wajchą tworzy świetny dodatkowy „efekt”.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: -21 (from 31 votes)
    • nie nakręcaj ludzi na kupno badziewia bo oceny mówią same za siebie

      VA:F [1.9.14_1148]
      Rating: +8 (from 18 votes)

Jaka jest Twoja opinia o Sounder Stratocaster S-S-S?


2 + dziewięć =



Zapisz się do newslettera

* indicates required Email * Imię Nazwisko