Gitara elektryczna Cort X2

VN:F [1.9.14_1148]
Brzmienie
Jakość wykonania
Wygląd
Komfort grania
Cena do jakości
Rating: 7.3/10 (121 votes cast)
Cort X2, 7.3 out of 10 based on 121 ratings
No votes yet.
Please wait...

Zapisz się do newslettera

* indicates required Email * Imię Nazwisko
<? the_title();?>
Miniaturka gitary, wzmacniacza gitarowego lub efektu to obrazek PNG z przezroczystym tłem, maksymalne rozmiary 150px x 70px
Skopiuj kod BBcode i wklej do stopki forum:
Skopiuj kod HTML i wklej na stronę:

Gitara elektryczna Cort X2 opinie

  1. Bardzo fajna gitara. Sam od niej zaczynam i w 100% wystarcza do ćwiczeń. Gitara bardzo ładnie zrobiona i wygodna, lakier piękny, cienki wyścigowy gryf, dość dobre klucze i całkiem przyzwoite brzmienie. Mostek też daje rade ale najlepiej go całkowicie zablokować, dokupić sobie lepsze struny i zapomnieć o strojeniu. Nie wiem czy to najlepsza gitara w tej cenie ale na pewno jedna z lepszych. Oczywiście trzeba się liczyć, że po czasie wystąpią jakieś wytarcia w progach ale to chyba normalne.

    No votes yet.
    Please wait...
    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Dla zainteresowanych, recenzja gitary akustycznej Cort Earth 1200: http://topguitar.pl/testy/cort-earth-1200-testy-gitary-akustycznej/

    No votes yet.
    Please wait...
    VN:F [1.9.14_1148]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Mam wersje BK i jest poprostu świetna do każdego gatunku muzyki. Komfort grania wspaniały. Do jakości brak jakichkolwiek zastrzeżeń po prostu gitara 10/10

    No votes yet.
    Please wait...
    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +3 (from 3 votes)
  4. Od roku gram na gitarze Cort X2 i uważam, że jest to bardzo dobra gitara na początek. Dla mnie komfort gry jest bardzo dobry, lepszy niż w gitarach LP moim zdaniem. Co do brzmienia, gram na Laney rg 35 i według mnie za te pieniądze wiosło gra bardzo dobrze. Grałem na gitarach z wysokiej półki, jednak każda miała jakieś wady, w Corcie ich nie widzę. Jest jednak jedna rzecz, do której mam zastrzeżenia, jest to most. Zablokowałem go, ponieważ po kilkunastu minutach grania gitara rozstrajała się.

    No votes yet.
    Please wait...
    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +3 (from 3 votes)
  5. Rock'em all

    Od kliku tygodni jestem właścicielem gitary Cort X2 i co ja mogę powiedzieć… na pewno to że gitara (struny) o dziwo nie rozstrajają się aż tak bardzo, właściwie to wcale (a założyłem nowe). Sporo używałem wajchy dlatego mnie to dziwi. Moim zdaniem gitara wykonana starannie, wygodny gryf, prezentuje się ładnie – z taką nie wstyd pokazać się np. ze swoim coverem na youtube.
    Polecam tą gitarę, zła nie jest – to każdy przyzna ;).

    No votes yet.
    Please wait...
    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  6. Jeżeli chodzi o cenę to bardzo dobra gitara. Jednak po 600 złociszy można spodziewać się kilku wad w wykonaniu i brzmieniu gitary. Jest to jednak najlepsze wiosło dla początkujących gitarzystów

    No votes yet.
    Please wait...
    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +3 (from 3 votes)
  7. daniello396

    Od 2 lat jestem użytkownikiem gitary Cort X2. Gitara ta nie należy do najdroższych (można ją kupić za około 600 zł), przez co można dostrzec w niej wiele niedociągnięć i wad, jednak pomimo tego wszystkiego jest bardzo dobra. Jej brzmienie w połączeniu z piecami Marshalla jest porównywalne do brzmienia gitar z o wiele wyższych półek cenowych. Jakość wykonania nie jest idealna i denerwować mogą krzywo kręcące się pokrętła potencjometrów, ale poza tym jednym szczegółem, jest wykończona starannie i z sercem. Wygląd tej gitary również zasługuje na sporo uwagi. Jest ona nieco inna niż wszystkie inne wiosła tego typu. Nieco kanciasta, z widocznymi okrągłymi akcentami. Komfort grania to sprawa indywidualna. W mojej opinii komfort gry na tej gitarze jest świetny. Grałem na różnych gitarach firm Epiphone i B.C Rich. Moja ocena jest pozytywna dla Corta. Pozostałe gitary wydawały mi się całkiem inne, tak jakby strugane przez pijanego lutnika. Jednak największą zaletą dla gitarzysty, który zaczyna swoją przygodę z muzyką jest z pewnością niska cena, która jest świetną proporcją wartości do jakości. Uważam, że za 600 zł nie można kupić gitary idealnej, jednak Cort X2 jest w tym przedziale cenowym najlepszym wyborem.

    No votes yet.
    Please wait...
    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +13 (from 13 votes)

Jaka jest Twoja opinia o Cort X2?



Zapisz się do newslettera

* indicates required Email * Imię Nazwisko