Gitara elektryczna Cort X2

VN:F [1.9.14_1148]
Brzmienie
Jakość wykonania
Wygląd
Komfort grania
Cena do jakości
Rating: 7.3/10 (120 votes cast)
Cort X2, 7.3 out of 10 based on 120 ratings

Zapisz się do newslettera

* indicates required Email * Imię Nazwisko
Cort X2
Miniaturka gitary, wzmacniacza gitarowego lub efektu to obrazek PNG z przezroczystym tłem, maksymalne rozmiary 150px x 70px
Skopiuj kod BBcode i wklej do stopki forum:
Skopiuj kod HTML i wklej na stronę:

Gitara elektryczna Cort X2 opinie

  1. Dla zainteresowanych, recenzja gitary akustycznej Cort Earth 1200: http://topguitar.pl/testy/cort-earth-1200-testy-gitary-akustycznej/

    VN:F [1.9.14_1148]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Mam wersje BK i jest poprostu świetna do każdego gatunku muzyki. Komfort grania wspaniały. Do jakości brak jakichkolwiek zastrzeżeń po prostu gitara 10/10

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +3 (from 3 votes)
  3. Od roku gram na gitarze Cort X2 i uważam, że jest to bardzo dobra gitara na początek. Dla mnie komfort gry jest bardzo dobry, lepszy niż w gitarach LP moim zdaniem. Co do brzmienia, gram na Laney rg 35 i według mnie za te pieniądze wiosło gra bardzo dobrze. Grałem na gitarach z wysokiej półki, jednak każda miała jakieś wady, w Corcie ich nie widzę. Jest jednak jedna rzecz, do której mam zastrzeżenia, jest to most. Zablokowałem go, ponieważ po kilkunastu minutach grania gitara rozstrajała się.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +3 (from 3 votes)
  4. Rock'em all

    Od kliku tygodni jestem właścicielem gitary Cort X2 i co ja mogę powiedzieć… na pewno to że gitara (struny) o dziwo nie rozstrajają się aż tak bardzo, właściwie to wcale (a założyłem nowe). Sporo używałem wajchy dlatego mnie to dziwi. Moim zdaniem gitara wykonana starannie, wygodny gryf, prezentuje się ładnie – z taką nie wstyd pokazać się np. ze swoim coverem na youtube.
    Polecam tą gitarę, zła nie jest – to każdy przyzna ;).

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  5. Jeżeli chodzi o cenę to bardzo dobra gitara. Jednak po 600 złociszy można spodziewać się kilku wad w wykonaniu i brzmieniu gitary. Jest to jednak najlepsze wiosło dla początkujących gitarzystów

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +3 (from 3 votes)
  6. daniello396

    Od 2 lat jestem użytkownikiem gitary Cort X2. Gitara ta nie należy do najdroższych (można ją kupić za około 600 zł), przez co można dostrzec w niej wiele niedociągnięć i wad, jednak pomimo tego wszystkiego jest bardzo dobra. Jej brzmienie w połączeniu z piecami Marshalla jest porównywalne do brzmienia gitar z o wiele wyższych półek cenowych. Jakość wykonania nie jest idealna i denerwować mogą krzywo kręcące się pokrętła potencjometrów, ale poza tym jednym szczegółem, jest wykończona starannie i z sercem. Wygląd tej gitary również zasługuje na sporo uwagi. Jest ona nieco inna niż wszystkie inne wiosła tego typu. Nieco kanciasta, z widocznymi okrągłymi akcentami. Komfort grania to sprawa indywidualna. W mojej opinii komfort gry na tej gitarze jest świetny. Grałem na różnych gitarach firm Epiphone i B.C Rich. Moja ocena jest pozytywna dla Corta. Pozostałe gitary wydawały mi się całkiem inne, tak jakby strugane przez pijanego lutnika. Jednak największą zaletą dla gitarzysty, który zaczyna swoją przygodę z muzyką jest z pewnością niska cena, która jest świetną proporcją wartości do jakości. Uważam, że za 600 zł nie można kupić gitary idealnej, jednak Cort X2 jest w tym przedziale cenowym najlepszym wyborem.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +13 (from 13 votes)

Jaka jest Twoja opinia o Cort X2?

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.



Zapisz się do newslettera

* indicates required Email * Imię Nazwisko