Gitara elektryczna Yamaha Pacifica 112

VN:F [1.9.14_1148]
Brzmienie
Jakość wykonania
Wygląd
Komfort grania
Cena do jakości
Rating: 7.4/10 (89 votes cast)
Yamaha Pacifica 112, 7.5 out of 10 based on 89 ratings

Zapisz się do newslettera

* indicates required Email * Imię Nazwisko
Yamaha Pacifica 112
Miniaturka gitary, wzmacniacza gitarowego lub efektu to obrazek PNG z przezroczystym tłem, maksymalne rozmiary 150px x 70px
Skopiuj kod BBcode i wklej do stopki forum:
Skopiuj kod HTML i wklej na stronę:

Gitara elektryczna Yamaha Pacifica 112 opinie

  1. To nie będzie opinia, ale może pomóc w wyborze pomiędzy 112VM a modelem 112J. Fajne porównanie brzmienia tych instrumentów przy róznych ustawieniach:
    https://www.youtube.com/watch?v=guxBgI_qe1w

    VN:F [1.9.14_1148]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Moja pierwsza gitara (ogrywałem kilka), bardzo wygodna, bardzo dobrze wykonana. Wytrzymały lakier, przyjemne brzmienie. Dziwię się dlaczego wiele osób blokuje tremolo, które przy niewielkich odchyłach naprawdę bardzo dobrze i długo trzyma strój (chyba że moja seria jest wyjątkowa:).

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  3. http://www.youtube.com/watch?v=bKnhGF3PBAA – filmik z kilkoma modelami PAcifici 112 pokazujący jak dobre jest to wiosło i potwierdzający, że można je brać w ciemno używane.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +6 (from 10 votes)
  4. Zacnijmy może od wyglądu gitary, wygody gry i jej wykonania, jest tu co chwalić, bowiem Yamaha postarała się by nawet ich najtańsze produkty były jak najlepiej wykonane, lakier jest bardzo wytrzymały i ładnie się prezentuje, jedynie w mojej czarnej wersji zostają odciski palców, ale to naturalne przy tym kolorze, progi są dobrze nabite, do tego gitara jest bardzo lekka i wygodna jak przystalo na strata, jedynym mankamentem jest zbyt miękkie siodełko.
    Brzmienie tej gitary jest bardzo przyjemne, przystawki nie są najwyższych lotów, ale spokojnie dają radę i są godne pochwały, ładnie brzmi też na sucho z drewna. Jest idealna do klimatów od jazzu i bluesa po heavi i thrash metal, jeżeli chcemy pograć „szatana” to daje radę, ale lepiej kupić sobie jakiegoś Schectera.
    Ogólnie w swojej cenie jedna z lepszych, a do klimatów jakie ja gram: hard rock/heavy metal idealna propozycja, jak najbardziej polecam.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +13 (from 15 votes)
    • Chciałbym się ustosunkować/uzupełnić wypowiedź Jokera.
      Chodzi mi tutaj o część wypowiedzi dot. grania na tym wiośle muzyki typu „szatan”. Moim zdaniem kompletnie nie brzmi. Kombinowałem na różnych przesterach i multiefektach. Niestety, ale nie daje takie zestawienie wymaganego/oczekiwanego czadu.
      Po podpięciu pod zestaw: Peavey VK 212 + multiefekt Korg`a gitary Schecter Omen 6, całość zaczęła hulać aż miło.
      Podsumowując: Yamaszka jak najbardziej do każdej muzy, ale nie szeroko pojętego metalu.
      Poza tym polecam gorącą Wszystkim to cudo ;)

      VA:F [1.9.14_1148]
      Rating: 0 (from 2 votes)
  5. invalid

    Dobra jakość wykonania, gitara trzyma strój, dobrze leży w ręku, jest bardzo miękka, brzmienie na seryjnych przetwornikach bez rewelacji. W swojej cenie jedna z lepszych propozycji.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +7 (from 9 votes)
  6. Gitara w sumie bardzo fajna,niezłe brzmienie, ładny wygląd, wysoka jakość wykonania. Oczywiście są lepsze gitary (np. GIBSON LES PAUL STUDIO WR)ale dla początkujących to świetna gitara.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: 0 (from 18 votes)

Jaka jest Twoja opinia o Yamaha Pacifica 112?

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.



Zapisz się do newslettera

* indicates required Email * Imię Nazwisko