Gitara elektryczna Yamaha Pacifica 112

VN:F [1.9.14_1148]
Brzmienie
Jakość wykonania
Wygląd
Komfort grania
Cena do jakości
Rating: 7.4/10 (89 votes cast)
Yamaha Pacifica 112, 7.5 out of 10 based on 89 ratings

Zapisz się do newslettera

* indicates required Email * Imię Nazwisko
Yamaha Pacifica 112
Miniaturka gitary, wzmacniacza gitarowego lub efektu to obrazek PNG z przezroczystym tłem, maksymalne rozmiary 150px x 70px
Skopiuj kod BBcode i wklej do stopki forum:
Skopiuj kod HTML i wklej na stronę:

Gitara elektryczna Yamaha Pacifica 112 opinie

  1. Moja pierwsza gitara (ogrywałem kilka), bardzo wygodna, bardzo dobrze wykonana. Wytrzymały lakier, przyjemne brzmienie. Dziwię się dlaczego wiele osób blokuje tremolo, które przy niewielkich odchyłach naprawdę bardzo dobrze i długo trzyma strój (chyba że moja seria jest wyjątkowa:).

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  2. http://www.youtube.com/watch?v=bKnhGF3PBAA – filmik z kilkoma modelami PAcifici 112 pokazujący jak dobre jest to wiosło i potwierdzający, że można je brać w ciemno używane.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +6 (from 10 votes)
  3. Zacnijmy może od wyglądu gitary, wygody gry i jej wykonania, jest tu co chwalić, bowiem Yamaha postarała się by nawet ich najtańsze produkty były jak najlepiej wykonane, lakier jest bardzo wytrzymały i ładnie się prezentuje, jedynie w mojej czarnej wersji zostają odciski palców, ale to naturalne przy tym kolorze, progi są dobrze nabite, do tego gitara jest bardzo lekka i wygodna jak przystalo na strata, jedynym mankamentem jest zbyt miękkie siodełko.
    Brzmienie tej gitary jest bardzo przyjemne, przystawki nie są najwyższych lotów, ale spokojnie dają radę i są godne pochwały, ładnie brzmi też na sucho z drewna. Jest idealna do klimatów od jazzu i bluesa po heavi i thrash metal, jeżeli chcemy pograć „szatana” to daje radę, ale lepiej kupić sobie jakiegoś Schectera.
    Ogólnie w swojej cenie jedna z lepszych, a do klimatów jakie ja gram: hard rock/heavy metal idealna propozycja, jak najbardziej polecam.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +13 (from 15 votes)
    • Chciałbym się ustosunkować/uzupełnić wypowiedź Jokera.
      Chodzi mi tutaj o część wypowiedzi dot. grania na tym wiośle muzyki typu „szatan”. Moim zdaniem kompletnie nie brzmi. Kombinowałem na różnych przesterach i multiefektach. Niestety, ale nie daje takie zestawienie wymaganego/oczekiwanego czadu.
      Po podpięciu pod zestaw: Peavey VK 212 + multiefekt Korg`a gitary Schecter Omen 6, całość zaczęła hulać aż miło.
      Podsumowując: Yamaszka jak najbardziej do każdej muzy, ale nie szeroko pojętego metalu.
      Poza tym polecam gorącą Wszystkim to cudo ;)

      VA:F [1.9.14_1148]
      Rating: 0 (from 2 votes)
  4. invalid

    Dobra jakość wykonania, gitara trzyma strój, dobrze leży w ręku, jest bardzo miękka, brzmienie na seryjnych przetwornikach bez rewelacji. W swojej cenie jedna z lepszych propozycji.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: +7 (from 9 votes)
  5. Gitara w sumie bardzo fajna,niezłe brzmienie, ładny wygląd, wysoka jakość wykonania. Oczywiście są lepsze gitary (np. GIBSON LES PAUL STUDIO WR)ale dla początkujących to świetna gitara.

    VA:F [1.9.14_1148]
    Rating: 0 (from 18 votes)

Jaka jest Twoja opinia o Yamaha Pacifica 112?

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.



Zapisz się do newslettera

* indicates required Email * Imię Nazwisko